2025-08-19 08:18 – Ištrauka iš laiško „Vilma: D. Trumpo ir V. Zelenskio susitikimas / Šakalienę rėmė KAM pirkimuose dalyvaujančių įmonių atstovai"
Mokslininkai sukūrė mikroorganizmų rinkinį, atkuriantį aukštos kokybės šokolado skonį
„University of Nottingham“ tyrėjai identifikavo devynis pagrindinius mikroorganizmus, atsakingus už gėlių, vaisių ir citrusinių skonių formavimąsi kakavos pupelių fermentacijos metu. Kolumbijoje atliktas tyrimas parodė, kad kontroliuojant bakterijų ir grybų bendruomenes galima patikimai atkurti aukštos kokybės šokolado skonį bei sumažinti kartumą. Ši technologija gali pakeisti šokolado pramonę, leisdama standartizuoti gamybą panašiai kaip alaus ar sūrio pramonėse.
Nuorodos:
Skaityti visą laišką „Vilma: D. Trumpo ir V. Zelenskio susitikimas / Šakalienę rėmė KAM pirkimuose dalyvaujančių įmonių atstovai“
Prenumeruoti „Apžvalgininkė Vilma“ naujienlaiškį
Šaltinis – https://www.scientificamerican.com/article/laboratory-microbes-put-chocolate-flavors-under-scientists-control